Pályainterjú Lehotkai Krisztina - Masszőr és Hellinger családállító szakemberrel

2018.10.27 08:54

INTERJÚ KRISZTINÁVAL, AKI MASSZŐR ÉS HELLINGER CSALÁDÁLLÍTÓ SZAKEMBER

„Sérelmünktől nem könnyű szabadulni, mert ezer érzékeny idegszállal van belenőve a lelkünkbe. Ha húzták már fogadat, tudod, miről beszélek: akármilyen fájós az a fog - a tiéd! Nem szívesen adod.” Müller Péter

Vallom, látom és hiszem, hogy a lélek nem szakítható le a testről, és a test sem működik lélek nélkül. Mindezek tudatában interjút készítettem a Test és a Lélek gyógyítójával, KRISZTINÁVAL.

AZ INTERJÚ

Családállítóként és masszőrként kismillió testi – lelki problémával találkozol, az ügyfeleiden keresztül! Mit jelent számodra a lelki béke?

A lelki béke a Rend ismeretével és meglétével egyenlő számomra. Mi mindannyian egy nagy egész része vagyunk. Oda tartozunk. Szerepünk, helyünk és részünk van benne. A jó hely ismerete, megléte, és mindezek egyensúlya számomra a lelki béke.

Az egészség az egyik legnagyobb értékünk. Személy szerint hogy őrzöd meg fittséged?

Kerékpározni járok a családommal, meditálok, tornázom, masszírozok, masszíroztatok, sokat nevetek, sokat beszélgetek, olvasok, és IMÁDOM a hivatásom. Ezek mind - mind hozzájárulnak az fittséghez, mely testi, lelki, szellemei szinten fontos számomra!

 

Mit gondolsz a belső motivációról?

Az embernek imádnia kell, amit csinál. Ha nem így van, váltani kell. Bármikor! Én is viszonylag későn váltottam, és kezdtem el az új dolgokat tanulni, bár igazából már kiskoromban éreztem, hogy ilyesmit kellene csinálnom, és ha visszanézek, tulajdonképpen ezt is csináltam… Ha mindenki azzal foglakozna, amit szeret,ami felé elhivatott, akkor egy kiegyensúlyozott, boldog, gazdag (nem csak anyagilag) társadalomban élnénk!

 

Milyen értékrend szerint végzed masszőri és családállítói hivatásod?

Mindig tiszteletben tartom a hozzám fordulók döntését. Minden segítséget megkapnak, de meggyógyulni nekik kell akarni.

 

Kérlek, mondj el egy tanúságos történetet, mely megerősítette benned a tudatot, hogy a családállítás és a masszázs a Te utad?

A saját gyógyulásom, testi, lelki fejlődésem volt az első, szakma felé lendítő tényező. Ez volt, ami megerősített abban, hogy ezekkel a módszerekkel csodákat lehet elérni. Persze az után még számos visszajelzést kaptam, kapok. A masszázs-kezelésekkel például sikeresen gyógyultak gerincsérvesek, nyaki sérvesek. Számos ínhüvely gyulladásos, tenisz-könyökös betegeket sikerült megmenteni a műtéttől, de volt, aki hosszú ideje tartó „megmagyarázhatatlan” fejfájással érkezett, és a harmadik kezelés után már tökéletesen jól volt. A családállítás egyik pozitív visszajelzését szívesen megosztom Veletek, a visszajelzést író engedélyével: „A lányom magatartásbeli problémája miatt kerestem alternatív kezelési lehetőségeket. Így jutottam el a családállításhoz. Előtte még soha nem voltam semmi ehhez foghatón... Magamat racionális beállítottságúnak mondanám, mindig két lábbal állok a földön. A családállítás mégis olyan dolgokat mozgatott meg bennem és körülöttem, amikről nem tudtam, hogy léteznek… Csodálatos, leírhatatlan érzés volt, először éreztem, hogy igazán elengedem magam, és átadom az irányítást valami másnak. A lányom magatartási zavara sokat javult! A folyamat még nem ért véget, de tudom, hogy jó már úton járok.

 

Véleményed szerint milyen személyiséggel és képességekkel rendelkezzen a családállító, és a masszőr?

A szakmai tudáson, felkészültségen, önismereten túl az alázat és a szeretet. Ezek talán a legfontosabbak! Nem csak a munka, és az emberek iránt, hanem saját magunk felé is!

A hivatástudat meghatározza a munkavégzés minőségét. Mit gondolsz erről a megállapításról?

Tökéletesen igaz!

 

 

 

 

 

Mit jelent a „családállítás”?

A családi lélekben (mezőben) szigorú törvények uralkodnak (az odatartozás rendje, a hely rendje, a kiegyenlítődés rendje). Ha ezek a rendek megsérülnek, generációkon keresztül negatív hatással vannak a család tagjaira még akkor is, ha az illetők nem ismerték a felmenőiket. Így testi-lelki problémáink kialakulását nem lehet csak a saját életünk eseményei alapján megérteni. Sokszor mindaddig eredménytelenek a testi-lelki kezelések, míg ezeket a kötéseket, kötődéseket napvilágra nem hozzuk, s fel nem oldjuk. Ez a folyamat egy energiamezőben történik. A családfelállítás ennek a mezőnek a „megkérdezése”, és a Rend helyreállítása.

Ki vagy mi motivált arra, hogy családállítással foglalkozz?

Először a saját rendszeremet szerettem volna rendbe tenni. Fantasztikus hatással voltak rám ezek az alkalmak. Pár alkalom után tudtam, hogy ezzel szeretnék majd segíteni.

Tapasztalataid szerint mennyire ismerik el Magyarországon a családállítást, mint módszert, mint terápiás eszközt?

Egyre inkább ismerik, és elismerik!

Mi a közös kapcsolódási pont a családállítás és a masszázs között?

A harmónia, a rend helyreállítására törekszem mindkét módszer segítségével.

Egészségünk szintje befolyásolja életünk minőségét, ezért lényeges hogy kiváló szakemberek legyenek a prevencióban és a rehabilitációban is. Mit üzensz azoknak a pályakezdő fiataloknak, akik a masszírozás vagy családállítás területe felé tekintenek?

Ismerjétek meg magatokat, és tanuljatok nagy - nagy alázattal és lelkesedéssel! Tanuljátok azt, ami a szenvedélyetek! HAJRÁ!

 

Köszönöm az interjút!

 



 

Vissza