HR informatika jelentősége a munkamotivációban

2015.10.10 20:03

         A HR szoftver bevezetésének célja, a személyi adatokban való rendrakás és a rendtartás megerősítése.

Támogatja a HR vezető magabiztosságát és a szokásos ügyviteli feladatok gyors, pontos elvégzését. A HR stratégiai tervek elkészítésében szintén támogató eszközként jelenik meg a vállalatok életében.


         A HR informatika használata által áttekinthetőbbek lesznek a szervezet tervezése számára fontos információk. Megbízható és pontos riportok, jelentések készíthetők. Az egységes adminisztrációs rendszer kialakításhoz nyújthat hatékony eszközt. A szervezet minden szintjén elérhető rendszerként támogatja az interperszonális kapcsolatokat és a kommunikáció áramlását.

 

         A dolgozó számára fontos információkkal szolgálhat a HR informatika, mivel pontosan tájékozódhat helyzetéről a vállalaton belül. Például: Megnézheti, hogy…

  • mely oktatásra iskolázták be,
  • mikor lesz a következő teljesítményértékelése,
  • mik voltak a célkitűzések és
  • hogyan is áll a teljesítéssel,
  • hogyan állnak a havi ledolgozott órái,
  • mikor esedékes a következő orvosi vizsgálata vagy okmány frissítése.

         A rendszer működésével szemben támasztott követelmények kiterjednek a vállalati igényeknek megfelelő integrálódásra, a törvényi szabályoknak való megfelelésre, a szakmai és operatív követelményekre. A rendszerrel szemben támasztott elvárások teljesülése hatékonyabbá teszi a szervezet és a HR osztályok együttműködését.

Vissza