Generációk együtt a munkahelyeken

2022.01.31 11:00

"Nagyon valószínűtlen, hogy meg tudnánk változtatni egy ember személyiségét pusztán azokon a dolgokon keresztül, amiket mi nem szeretünk. Senkit nem tudunk megváltoztatni. Az egyetlen mód arra, hogy hassunk az emberi viselkedésre, hogy beindítsuk és irányítsuk azt, ha megismerjük az embereket, és a rájuk jellemző viselkedési stílushoz igazodva közledünk hozzájuk." Dr. Tom Haggai Chairman emeritus of the Independent Grocers Alliance (IGA)

A fenti idézet jól tükrözi, hogy a megismerés és a rugalmas viselkedés az egyik kulcs a hatékony együttmüködésre, és ez igaz a generációk közötti együttműködésre is.

Most az Y és Z generációt nézzük meg alaposabban:

Az Y és a Z generáció a jövő nemzedéke. Innovatív és kreatív gondokodásúkkal egy a munka és magánélet balance jellegű vállalati kultúrában működnek jól. A "régivágású", ámde tapasztalatabb Veterán, BB és X generációs társaiknak a státusz, a pénz és a biztos jövőkép ad kiegyensúlyozottságot.

Az alábbi képen láthatjuk mi is jellemző az Y és a Z generációra, úgy általában:

 
A munka világa 5 generációs - Veterán, BB, X, Y, Z - ezért a generációk megismerése, megértése az első fontos lépés a generációk közötti kölcsönös és hatékony együttműködés érdekében.
Következő cikkemben a munka világában megjelenő sajátosságokat nézzük meg a X-Y és Veterán-BB-X aspektusából.
 
Köszönöm a figyelmet!
 
 


 
Vissza